ГоловнаСуспільствоЖиття

Одним з організаторів сутичок у міськраді Харкова виявився колишній "оплотівець"

Його затримали під час спроби виїхати в Росію.

Одним з організаторів сутичок у міськраді Харкова виявився колишній "оплотівець"
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки в Харкові затримали одного з колишніх членів організації "Оплот", причетного до організації безладів біля мерії 20 червня цього року.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що харків'янин, тренер зі змішаних єдиноборств, 20 червня цього року брав активну участь у заворушеннях у будівлі харківської мерії, зокрема, він провокував насильницькі дії стосовно громадських активістів", - ідеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, раніше затриманий перебував у організації "Оплот", а зараз є активним членом організованого угруповання, яке діє "під прикриттям" місцевих охоронних структур і бере участь у провокаціях і рейдерстві.

Зловмисника затримали в Харкові, коли він готувався виїхати в Росію.

Фото: ssu.gov.ua

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії та встановлюються інші особи, причетні до вказаних правопорушень.

Нагадаємо, 20 червня біля будівлі Харківської міськради відбулися заворушення, під час яких усередину приміщення кинули димову шашку, а також кинули в сміттєвий бак заступника віце-мера міста Андрія Руденка.

"Оплот" - харківська громадська організація на основі однойменного бійцівського клубу. За даними МВС, під час Євромайдану "Оплот" займався викраденнями і катуваннями активістів. Один із лідерів "Цитаделі" Олександр Захарченко зараз очолює "ДНР".

Ще один із ватажків "Цитаделі", Євген Жилін, був убитий у 2016 році в Підмосков'ї. В Україні він проходив за цілою низкою кримінальних проваджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram