ГоловнаСуспільствоЖиття

Херсонські активісти прийшли під прокуратуру з димовими шашками

Як і в Києві, люди вимагають розслідування резонансних справ.

У Херсоні біля головного управління поліції і прокуратури відбувся мітинг з вимогою розслідувати нещодавні напади на представників ЗМІ й активістів. Журналісти, ветерани АТО та інші суспільно активні люди хотіли поговорити з начальником поліції, але він виявився у відпустці, пише учасник акції Тарас Бузак.

"Розмова була про саботаж розслідування нападу на (журналіста) Сергія Нікітенка, про ситуацію з зухвалим нападом на Катерину Гандзюк", - уточнив він.

Сам Нікітенко опублікував у Фейсбуці відео, де учасники акції намагаються увійти до будівлі.

"Сотня активістів прийшли до облпрокуратури. Їх не пустили. Прокурора відмовилися кликати. Після легкого задимлення будівлі прокурор знайшовся. Прийняв людей. Запевняє, що слідство триває", - зазначив журналіст.

Нагадаємо, вчора, 31 липня, в Херсоні невідомий облив кислотою радницю мера Катерину Гандзюк. Постраждалу з серйозними хімічними опіками доставили в реанімацію, вона в тяжкому стані. Генпрокурор Юрій Луценко взяв під особистий контроль кримінальну справу.

Сьогодні в Києві біля приміщення Міністерства внутрішніх справ пройшов мітинг з вимогою розслідувати цей та інші резонансні злочини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram