ГоловнаСуспільствоЖиття

Омбудсмен внесла "кримського диверсанта" Лимешка у список політв'язнів у Криму

Колишнього військового затримали 2017 року в Криму за звинуваченням у підготовці терактів.

Омбудсмен внесла "кримського диверсанта" Лимешка у список політв'язнів у Криму
Геннадий Лимешко
Фото: Facebook/Геннадий Лимешко

Дружина засудженого в окупованому Криму до 8 років позбавлення волі Геннадія Лимешка повідомила, що його внесено у список політв'язнів Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової.

Про це Ірина Лимешко написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Справа чоловіка набирає обертів! Уперше подзвонили із Секретаріату Уповноваженого з прав людини від Денісової і сказали, що Гена числиться у їхньому списку як політв'язень", - написала Лимешко.

За словами Ірини, їй дзвонили з прокуратури АР Крим, що веде цю справу.

Як уточнила дружина Лимешка, поки що невідомо, чи внесено її чоловіка у списки політв'язнів заступниці голови ВР України Геращенко, СБУ, Мін'юсту і МЗС.

Нагадаємо, в серпні 2017 року ФСБ Росії заявила про затримання "агента СБУ", який готує диверсії на півострові. Пізніше російські спецслужби оприлюднили відео затримання і допиту чоловіка. На камеру він назвав себе Геннадієм Лимешком, 1992 року народження, і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території анексованого Криму.

10 травня Судакський міський суд в окупованому Криму визнав Лимешка винним і призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі за "незаконне придбання, зберігання і носіння вибухових речовин".

У Міноборони України повідомили, що Лимешко служив у Збройних Силах України за контрактом і був звільнений у травні 2017 року через службову невідповідність. У СБУ назвали "черговою провокацією" повідомлення ФСБ Росії про затримання українського "агента".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram