ГоловнаСуспільствоПодії

Біля МВС пройшов мітинг з вимогою розслідувати напади на активістів

"Чи не занадто багато епізодів для Національної поліції?"

Біля будівлі Міністерства внутрішніх справ на вулиці Богомольця в Києві вранці 1 серпня пройшов мітинг з вимогою розслідувати напади на активістів і журналістів.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, він пов'язаний з нападом на співробітницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк, яку облили кислотою, і вбивством колишнього бійця АТО, громадського активіста Віталія Олешка.

Близько 80 осіб зажадали публічного публічного звіту в усіх справах про напади і вбивства активістів, правозахисників і журналістів.

В акції взяли участь правозахисники, активісти, журналісти.

До мітингувальників вийшов речник МВС Артем Шевченко. Він доводив, що звинувачення в бездіяльності стосовно Національної поліції безпідставні.

"Підозри сьогодні будуть оголошені стосовно вбивства в Бердянську. Такий самий хайп у вас був 1 січня після вбивства Ноздровської. Підозру оголошено, справа скоро буде в суді. Шеремет не розслідуваний. Сказати - чому? Громадянин Росії Павло Шеремет неодноразово бував на території Росії до війни і під час війни. Дуже складно встановити його контакти на території Росії, саме тому цей злочин не розслідуваний", - сказав він.

Шевченко також попросив назвати справи, які цікавлять учасників мітингу.

Колишній журналіст Дмитро Гнап, який оголосив про перехід у політику, перерахував частину з них: "Напад на Лисичкіна, харківського активіста, напад на Булаха, харківського активіста, вбивство Бичка, харківського активіста, напад на Стерненка, одеського активіста, напад на Нікітенка, херсонського журналіста, напад на Гандзюк - чи не занадто багато епізодів для Національної поліції?"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram