ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві Олешка (оновлено)

Офіційного підтвердження інформації наразі немає.

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві Олешка (оновлено)
Виталий Олешко (Сармат)
Фото: Facebook

Поліція затримала чоловіка, підозрюваного у вбивстві колишнього учасника АТО, активіста Віталія Олешка. Про це повідомив інший активіст, Семен Кабакаєв, на своїй сторінці у Фейсбуці.

Інформацію підтвердив радник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк, також на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Деякий час тому біля Мелітополя в результаті оперативно-розшукових заходів було затримано вбивцю Віталія "Сармата", - написав він.

Оновлення. Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що затримано групу кілерів, стрільця упізнав друг загиблого Андрій Маджаров.

"Машина, в якій перебували четверо чоловіків, була перехоплена поблизу села Приморське Запорізької області, кілери намагалися втекти, але їх затримали і вже встигли провести впізнання. Свідок злочину проти Віталія Олешка його друг Андрій Маджаров упізнав вбивцю, його впізнали й інші свідки", - пише Бутусов.

Оновлення 21:37. Перший заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін заявив, що вбивство Олешка (позивний "Сармат") буде розкрито найближчим часом.

"Можу сказати, що це вбивство буде розкрито найближчим часом", - написав Аброськін у фейсбуці.

У відеозверненні, прикріпленому до посту, він заявив, що "є напрацювання, але занадто рано говорити, що можна вказати на якусь підозрювану особу".

"Залучено всі оперативні підрозділи для встановлення місця перебування вбивць і розшуку. Висунуто низку версій щодо вбивства потерпілого ... від замовленого до звичайного побутового", - зазначив Аброськін, запевнивши, що цей злочин "буде розкрито найближчим часом".

Водночас ні він, ні раніше поліція ніяк не прокоментували інформацію, що з'явилася в соцмережах, про нібито затримання вбивць Олешка.

Оновлення 00:21. Колишній заступник командира розформованої добровольчої роти МВС "Торнадо" Микола Цукур стверджує, що на фотографії, опублікованій Юрієм Бутусовим, зображений екс-боєць підрозділу Артем Матюшин.

"Це Артем Матюшин, уродженець Донецької області. У минулому проходив службу в підрозділі "Торнадо". Артем у батальйоні пройшов курс підготовки снайперів. Брав участь у бойових діях. Дисциплінований, з тверезими думками, вміло поводився зі зброєю", - написав Цукур у Facebook ввечері 31 липня.

Він додав, що невдовзі після затримання комбата "Торнадо" Руслана Онищенка і сімох бійців 2015 року Матюшин перейшов у полк "Азов", забравши зі собою особисту зброю і майно батальйону. За словами Цукура, на цей крок Матюшин та інші бійці зважилися, поспілкувавшись із засновником "Азову", народним депутатом Андрієм Білецьким і Вадимом Трояном, який тоді керував поліцією Київської області.

"Вранці я звернувся з рапортом особисто до Вадима Трояна про зникнення бійців і зброї. Рапорт Троян не прийняв. Сказав, що зброя в нього, а бійців він перевів у підрозділ "Азов". На сьогодні їхня доля невідома. Артем у себе на сторінці у Facebook про "Торнадо" не згадує, а постить "Нацдружини". Висновки робіть самі", - підсумував Цукур.

Раніше поліція виявила покинутий автомобіль, на якому втік підозрюваний.

Нагадаємо, Олешка вбили сьогодні вдень. Невідомий чоловік двічі вистрілив колишньому бійцеві АТО в спину з гвинтівки і втік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram