ГоловнаСуспільствоПодії

Бійця батальйону "Донбас" знайшли мертвим у Харківській області (оновлено)

Прокуратура спростувала затримання підозрюваних у вбивстві.

На території військової частини міста Лозова Харківської області знайдено тіло військовослужбовця з тілесними ушкодженнями.

Прес-служба обласної поліції повідомляє, що тіло загиблого знайдено в каналізаційному колекторі на території військової частини.

Фото: hk.npu.gov.ua

Фото: hk.npu.gov.ua

За даними ТРК "Лозова", тіло військового було знайдено в старому підземному резервуарі за житловим будинком, який розташований по сусідству з військовою частиною.

"За попередніми висновками експерта, військовий помер 4 або 5 днів тому", - інформує телерадіокомпанія.

Загиблий Костянтин Козаков служив у батальйоні "Донбас-Україна", повідомив командир батальйону В'ячеслав Власенко.

"Сталася трагедія. На мирній землі загинув наш боєць - кулеметник штурмового підрозділу, старший солдат Козаков Костянтин Олександрович. Хлопцеві було всього 23 роки. Костянтин був знайдений мертвим неподалік нашої військової частини з ознаками насильницької смерті. Командуванням батальйону призначено службове розслідування, а співробітниками Національної поліції під наглядом військової прокуратури проводиться розшук злочинців та розпочато досудове слідство", - написав Власенко у фейсбуці.

Фото: facebook.com/В'ячеслав Власенко

Пізніше він повідомив, що правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві 23-річного військовослужбовця.

"Вбивць знайдено за один день і заарештовано. Нелюди, які по-звірячому вбили Костянтина Козакова, суворо і справедливо покарані. Спасибі професіоналам Нової поліції!" - написав він.

Оновлення. Повідомлення про те, що підозрюваних у вбивстві бійця батальйону "Донбас-Україна" Костянтина Козакова було затримано, не є правдивою. Про це заявив заступник військового прокурора Харківського гарнізону Владислав Зубко, передає Інтерфакс-Україна.

"На цю мить затриманих і підозрюваних немає. Проводяться слідчі дії", - заявив він.

Крім того, Зубко зазначив, що наразі неможливо сказати, чи була загибель Козакова вбивством.

"Наразі стовідсотково сказати, чи це була насильницька смерть, не можна. На тілі були трупні нагноєння і зараз однозначно сказати, що стало причиною смерті, неможливо. Це має встановити експертиза", - наголосив він.

Раніше сьогодні в Бердянську застрелили бійця батальйону "Донбас" з позивним Сармат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram