ГоловнаСуспільствоЖиття

Зайцева на момент ДТП була під дією наркотиків, - адвокат потерпілих

Адвокат Лариса Матвєєва отримала відповідь на запит з Центру моніторингу наркотиків і алкоголю.

Зайцева на момент ДТП була під дією наркотиків, - адвокат потерпілих
Фото: Facebook/Nikolay Krivolapoff

Олена Зайцева, обвинувачена в ДТП, яка сталася в центрі Харкова 18 жовтня 2017 року і в результаті якої загинули 6 осіб, на момент аварії перебувала в стані наркотичного сп'яніння. Таку інформацію надав Центр психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ на запит адвоката потерпілих.

Інформацію про запит сьогодні на засіданні Київського райсуду Харкова зачитала адвокат Лариса Матвєєва, пише "Інтерфакс-Україна".

"З урахуванням наведених у запиті відомостей можна визначити, що Зайцева станом на 17.10.2017 року перебувала в стані, спричиненому вживанням наркотичних або інших дурманних речовин", - заявила Матвєєва.

Адвокат закликала суд долучити копії запиту і відповіді до матеріалів справи для вивчення і встановлення обтяжливих обставин. Адвокати Зайцевої виступили проти долучення цієї інформації до справи.

У судовому засіданні оголошено перерву до 7 серпня. Чи були матеріали додані до справи, не уточнюють.

Раніше потерпілі звернулися до Міністерства охорони здоров'я з проханням допомогти з пошуком лікарки-нарколога Олени Федірко, яка першою оглядала Зайцеву в день аварії і встановила наявність в її крові слідів опіатів. Федірко після початку кримінального провадження звільнилася з місця роботи, не приходить у суд за повісткою і також нібито не з'являється за місцем реєстрації.

Нагадаємо, в результаті ДТП 18 жовтня в центрі Харкова загинули п'ятеро людей. Поліція затримала водія "Лексуса" Олену Зайцеву, а через якийсь час - і водія другого автомобіля Геннадія Дронова. Обох звинувачують у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило загибель людей, обоє перебувають під арештом.

Раніше суд встановив, що Зайцева прогулювала заняття в автошколі, де отримала права.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram