ГоловнаСуспільствоЖиття

Росіянину Седікову, засудженому за тероризм на Донбасі, потрібна термінова операція

Український омбудсмен Денісова відвідала Седікова в бучанській колонії.

Росіянину Седікову, засудженому за тероризм на Донбасі, потрібна термінова операція
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова відвідала засудженого за тероризм росіянина Олексія Седікова. Про це омбудсмен написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Денісова приїхала з перевіркою в Бучанську виправну колонію №85 і заодно навідала Седікова, який відбуває тут покарання і внесений до списків на відвідування російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

"Оскільки домовленості президентів України і Росії про безперешкодне відвідування ув'язнених припинено, то, на прохання Москалькової, я особисто відвідала Седікова", - написала Денісова.

Омбудсмен зазначила, що умови утримання і самопочуття військовополоненого задовільні, однак лікар колонії повідомив, що Седікову потрібна термінова операція.

Олексія Седікова затримали в зоні антитерористичної операції 2016 року: під час зіткнення бойовиків з українськими військовими він отримав поранення в ногу. 2017 року його визнали винним у терористичній діяльності і засудили до 11 років в'язниці.

Нагадаємо, Україна готова передати Росії 36 засуджених за тероризм і шпигунство в обмін на звільнення українських політв'язнів, яких утримують у російських колоніях і в Криму. Росія на цей обмін не погоджується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram