ГоловнаСуспільствоЖиття

Денісова попросила у МЗС Німеччини сприяння в організації зустрічі із Сенцовим

Омбудсмен зазначає, що інформація про здоров'я політв'язня є суперечливою.

Денісова попросила у МЗС Німеччини сприяння в організації зустрічі із Сенцовим
Людмила Денисова

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до федерального урядового комісара з питань політики у сфері прав людини та гуманітарної допомоги МЗС Німеччини Бербель Кофлер про сприяння в організації зустрічі з українським політв'язнем Олегом Сенцовим.

Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Я дуже вдячна федеральному урядовому комісару з політики у сфері прав людини та гуманітарної допомоги Міністерства закордонних справ ФРН пані Кофлер за підтримку захисту права на життя українського режисера Олега Сенцова. І прошу її сприяння в організації моєї особистої зустрічі з Олегом Сенцовим", - написала вона.

Денісова також опублікувала тест звернення.

Український омбудсмен зазначає, що інформація про здоров'я Сенцова, який голодує вже понад 80 днів, є суперечливою і вимагає підтвердження шляхом особистої зустрічі з політв'язнем.

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Раніше Кофлер висловила надію, що російська влада прийме рішення і терміново забезпечити повний доступ Сенцова до медичної допомоги. Вона також сподівається на дострокове звільнення Сенцова і Кольченка.

Нагадаємо, Сенцов засуджений в Росії до 20 років колонії суворого режиму за нібито терористичну діяльність в окупованому Росією Криму. 14 травня цього року він оголосив голодування, яке тримає досі.

5 липня вперше з 2014 року з Сенцовим зустрілася його двоюрідна сестра Наталя Каплан. Вона повідомила, що Олег зараз важить 75 кг при зрості 190 см, за час голодування він втратив 15 кг.

Раніше омбудсмен Денісова відвідала колонію в Лабитнангі, де утримують Сенцова, однак потрапити до політв'язня їй не вдалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram