ГоловнаСвіт

Ердоган відвідає Німеччину в вересні

Точна дата ще узгоджується.

Ердоган відвідає Німеччину в вересні
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган планує в кінці вересня поточного року відвідати ФРН з державним візитом. Точна дата ще узгоджується, повідомила в суботу, 28 липня, німецька газета Bild з посиланням на джерела в урядах Німеччини і Туреччини, передає DW.

Це буде перший візит Ердогана до Берліна з того часу, як його обрали головою турецької держави.

Уряд ФРН не підтвердив повідомлення Bild, вказавши, що будь-який тижневий робочий графік федерального канцлера оприлюднить на попередньому тижні.

За відомостями Bild, Реджеп Таїп Ердоган планує відвідати Німеччину саме з державним візитом, який передбачає найвищий рівень протоколу: зустріч з військовими почестями, прийом у президента ФРН і державний банкет. Крім того Ердоган має намір виступити з промовою перед турками, що проживають у ФРН.

Відносини між Берліном і Анкарою загострилися через репресії влади Туреччини проти передбачуваних путчистів і затримань громадян ФРН, в тому числі кореспондента газети Die Welt Деніза Юджеля. У лютому Юджеля звільнили, але уряд ФРН як і раніше висловлює стурбованість ситуацією з правами людини в Туреччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram