ГоловнаСвіт

Російські хакери атакували німецькі медіа-компанії

ZDF і WDR були атаковані хакерською групою Sandworm.

Російські хакери атакували німецькі медіа-компанії
Фото: autocentre.ua

Німецькі медіа-компанії ZDF і WDR зазнали атаки російських хакерів. IT-мережі обох суспільно-правових компаній на початку червня були атаковані хакерською групою Sandworm.

За даними Німецької хвилі, про це в п'ятницю, 27 липня, повідомляє агентство AFP з посиланням на витяг зі ще не опублікованого матеріалу журналу Der Spiegel.

Згідно з інформацією видання, яке посилається на джерела в структурах безпеки, ZDF підтвердила факт хакерської атаки, тоді як WDR відмовилася від коментарів, пояснивши це причинами, пов'язаними з технікою безпеки. ZDF уточнила, що нападу зазнали менш ніж десять її комп'ютерів, водночас витоку даних не відбулося.

Федеральне відомство з охорони конституції близько двох тижнів тому повідомило, що німецькі медіа-компанії та організації, що займаються дослідженнями у сфері хімічної зброї, стали мішенню професійної кібератаки, сліди якого ведуть до російської хакерської групи Sandworm.

Як повідомляє Der Spiegel, мішенню російських хакерів могла також стати швейцарська лабораторія у місті Шпіц, яка брала участь, серед іншого, в аналізі речовини, за допомогою якого в березні у Великобританії був отруєний колишній подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram