ГоловнаСвіт

Стало відомо, про що Меркель і Макрон розмовляли з посланцями Путіна

Миротворці, ОЦКК і "референдум".

Стало відомо, про що Меркель і Макрон розмовляли з посланцями Путіна
Фото: EPA/UPG

Німецькі та французькі партнери детально поінформували офіційний Київ про зміст розмов з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим і головою Генштабу РФ Валерієм Герасимовим.

Про це стало відомо LB.ua, йдеться в статті «Європейський вояж: про що Меркель і Макрон могли розмовляти з посланцями Путіна».

За словами європейських партнерів, тема України дійсно порушувалася на переговорах.

«Йшлося про миротворчу місію ООН - росіяни просували традиційні меседжі про відсутність необхідності потужного мандата. І йшлося про необхідність повернення російських офіцерів в ОЦКК (Об'єднаний центр контролю та координації - ред.)», розповів співрозмовник LB.ua.

«Росіяни також спробували просунути ідею «референдуму» на Донбасі, але були делікатно послані. Тому Києву побоюватися кулуарних домовленостей не варто», - додав він.

При цьому джерело зазначило, що тема України зовсім не була головною - в першу чергу обговорювалися події на Близькому Сході, тема біженців, а також Ізраїль та Іран.

Як повідомлялося, зустріч російських емісарів Путіна з Ангелою Меркель і з Еммануелем Макроном публічно не анонсували. Після неї було тільки скупе інформповідомлення, що «конфлікт на сході України також обговорювався».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram