ГоловнаСвіт

Жертвами серії терактів у Сирії стали понад 200 осіб

Серед жертв не менш ніж 89 цивільних.

Жертвами серії терактів у Сирії стали понад 200 осіб
Фото: EPA/UPG

У результаті кількох вибухів, які прогриміли 25 липня в Сирії, загинули 220 осіб, у тому числі близько 90 цивільних, передає Німецька хвиля.

Як повідомила базована в Лондоні правозахисна організація "Сирійська наглядова рада з прав людини" (SOHR), інцидент стався в розташованому під контролем Дамаска місті Ес-Сувейда на південному заході Сирії і в селах неподалік від нього, де скоїли самопідрив щонайменше чотири смертники.

За даними SOHR, серед жертв теракту не менш ніж 89 цивільних осіб і 94 військових сирійських урядових військ. Крім того, вбито 38 бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД), включаючи смертників. Поранення отримали понад 200 осіб.

Сирійське державне інформагентство SANA повідомило, що один з вибухів скоєний на міському ринку. За інформацією агентства, співробітники сил безпеки переслідували ще двох бойовиків, які збиралися здійснити теракт, і застрелили їх, перш ніж вони активували пояси з вибухівкою.

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за теракт через близьке до екстремістів інформаційне агентство Amak. Підтвердження причетності ІД до вибухів з незалежних джерел не надходило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram