ГоловнаСвіт

У Швеції студентка затримала літак, щоб запобігти висиланню афганця

Активістка вела пряму трансляцію у Facebook.

У Швеції студентка затримала літак, щоб запобігти висиланню афганця

Шведська активістка влаштувала стоячу акцію протесту у літаку, яким в Афганістан нібито повинні були повернути шукача притулку, передає DW.

Пасажирський літак має право злітати тільки коли всі пасажири сидять на своїх місцях. Цим у вівторок, 24 липня, скористалася шведська студентка Елін Ерссон на знак протесту проти висилання 52-річного афганця на його батьківщину. Перед зльотом вона відмовлялася сісти на своє місце у літаку.

Ерссон вела у Facebook пряму трансляцію своєї акції з літака, який повинен був вилетіти з шведського Гетеборга. Студентка стверджувала, що шукач притулку, якого повинні були повернути в Афганістан, "найімовірніше буде там убитий". Відео-трансляція Ерссон була поширена в соцмережах і вже набрала понад два мільйони переглядів.

Думки пасажирів розділилися. Один з них навіть намагався забрати у дівчини телефон. Деякі інші пасажири підтримали Ерссон. В результаті афганця погодилися зняти з літака. Студентку також вивели з повітряного судна.

Наприкінці ролика, коли студентку і чоловіка, що підлягає депортації, виводять з літака, можна почути оплески.

Ерссон за перешкоджання зльоту літака може загрожувати штраф або тюремне ув'язнення терміном до шести місяців. За даними DW, чоловіка потім все одно планують повернути до Афганістану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram