ГоловнаСвіт

Американку оштрафували на $500 за безкоштовне яблуко в літаку

Митний і прикордонний патрулі США заявили, що всі сільськогосподарські товари підпадають під декларування.

Американку оштрафували на $500 за безкоштовне яблуко в літаку
Фото: ВВС

Митна служба США виписала жінці штраф у розмірі 500 доларів після того, як у її торбі знайшли безкоштовне яблуко, яке вона отримала для перекусу в літаку. Про це повідомляє ВВС.

Кристалл Тедлок, яка подорожувала в США із Парижа, розповіла, що вона залишила фрукт для подальшого рейсу в Денвер. Яблуко знайшли під час вибіркового обшуку представники американської прикордонної служби після того, як її перший літак приземлився в Міннеаполісі.

Митний і прикордонний патрулі США не коментують справи, але заявили, що всі сільськогосподарські товари підпадають під декларування.

Яблука на борту роздавали в поліетиленових пакетах авіакомпанії. Пані Тедлок сказала, що не виймала його з упакування, а потім помістила в багаж для другої частини своєї подорожі в місто Денвер. Коли яблуко знайшли, жінка розповіла прикордоннику, що вона тільки-но отримала його від авіакомпанії, і запитала, повинна вона його викинути чи зможе з'їсти. Прикордонник виписав їй штраф на 500 доларів.

Тепер пані Тедлок повинна заплатити штраф або оскаржити його в суді. Вона повідомила телеканалу з Денвера, що хоче йти в суд.

Однак компанія зробила заяву, в якій підкреслила, що "ми заохочуємо наших клієнтів дотримуватися протоколів захисту митної та прикордонної служб США".

Нагадаємо, в Німеччині за крадіжку печінки в супермаркеті чоловіка оштрафували на €208 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram