ГоловнаСвіт

Трамп і Юнкер домовилися розрядити напруження в торгових відносинах США і ЄС

США і Європа будуть домагатися скасування торгових мит.

Трамп і Юнкер домовилися розрядити напруження в торгових відносинах США і ЄС
Дональд Трамп, Дональд Туск и Жан-Клод Юнкер во время совместного заявления после встречи на саммите
Фото: EPA/UPG

США і Євросоюз домовилися працювати разом з метою усунення бар'єрів у торгівлі. Таку заяву зробив президент США Дональд Трамп після зустрічі з головою Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером, пише Бі-бі-сі.

США і Європа будуть домагатися скасування торгових мит, нетарифних бар'єрів і субсидій на промислову продукцію, крім товарів автопрому.

Також була досягнута домовленість розвивати торгівлю у сфері послуг і сільському господарстві і, зокрема, підвищити експорт у Європу американської сої.

Трамп на прес-конференції в Білому домі заявив, що у відносинах Європи та США почався "новий етап". Європа, додав Трамп, збільшить імпорт зі США зрідженого газу та перетвориться на "величезного закупника".

Юнкер зі свого боку сказав, що домовленість про тарифи була його основною метою. "У мене сьогодні був один намір - укласти угоду. І ми уклали угоду. Ми можемо працювати разом у низці напрямів", - сказав він.

Нагадаємо, в березні США ввели додаткові мита на сталь і алюміній з Європи, Канади і Мексики. ЄС у відповідь ввів штрафні мита на товари зі США - вироби зі сталі, віскі, арахісове масло, мотоцикли Harley Davidson і джинси Levi's. При цьому в Євросоюзі заявляли про готовність до залагодження торгового конфлікту, оскільки він загрожує всій світовій економіці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram