ГоловнаЕкономікаДержава

Набули чинності нові мита Євросоюзу на імпорт зі США

ЄС відреагував на американські тарифи на вироби зі сталі та з алюмінію.

Набули чинності нові мита Євросоюзу на імпорт зі США
Фото: EPA/UPG

У Європейському Союзі набули чинності нові мита на імпорт товарів зі США. Загальна вартість товарів, які підпадають під мита, становить 2,8 млрд євро, передає "Німецька хвиля".

У ніч на 22 червня набули чинності мита ЄС на американські товари у відповідь на рішення президента США Дональда Трампа ввести тарифи на сталь і алюміній.

Під нові мита потрапили такі американські товари, як вироби зі сталі, віскі, арахісова олія, мотоцикли Harley Davidson і джинси Levi's.

Напередодні єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом заявила, що Європейський Союз готовий розпочати переговори зі США, щоб вирішити ситуацію, спричинену митами на постачання металів.

"Ми завжди відкриті до діалогу зі США", - заявила Мальмстрьом і попередила, що торгова війна може мати наслідки для світової економіки. Раніше вона пояснила, що ЄС не хотів вводити ці мита, але дії США змусили його вдатися до цього заходу.

Трамп же пригрозив, що якщо європейці не відмовляться від цього кроку, Вашингтон введе нові мита на продукцію європейського автовиробництва і запчастини до автомобілів.

Нагадаємо, американські мита на сталь і алюміній набули чинності в ніч на 1 червня і становлять 25% відсотків на вироби зі сталі і 10% з алюмінію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram