ГоловнаСвіт

Прем'єр Угорщини запропонував сформувати нову Єврокомісію

Орбан не має наміру змінювати свою позицію в питаннях мігрантів.

Прем'єр Угорщини запропонував сформувати нову Єврокомісію
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан переконаний, що для врегулювання міграційної кризи необхідний новий склад Європейської комісії, з іншим ставленням до проблеми імміграції.

Про це він заявив в ефірі державного радіо, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми потребуємо нової Комісії... з новим підходом. Після європейських виборів (у Європейський парламент, - ред.) нам потрібна Комісія, яка не каратиме ті країни, які захищають свої кордони, на кшталт Угорщини", - підкреслив Орбан.

За його словами, натомість покарання "повинні зазнати ті, хто допустив прибуття мільйонів нелегалів у Європу". Конкретних країн угорський прем'єр не назвав.

Орбан також заявив, що рішення Єврокомісії звернутися до Суду ЄС у зв'язку із ситуацією у сфері угорського міграційного законодавства "не має значення", оскільки її мандат минає в травні наступного року. При цьому прем'єр порівняв останні рішення і пропозиції Єврокомісії з "незначущими рухами жаб'ячих лапок протягом біологічних експериментів, за якими я спостерігав школярем".

Нагадаємо, в червні угорський парламент схвалив пакет з трьох законопроектів під загальною назвою "Стоп Сорос", який, зокрема, вводить кримінальну відповідальність за допомогу мігрантам у подачі заяв на отримання притулку і статусу для перебування в країні.

Ініціатива є частиною антиімміграційної кампанії Орбана, спрямованої проти діяльності американського фінансиста Джорджа Сороса, який через мережу благодійних організацій просуває концепцію відкритих кордонів у Східній Європі.

Після цього Європейська комісія прийняла рішення подати до Суду ЄС на Угорщину через недотримання законодавства у сфері надання притулку та процедури повернення мігрантів.

24 липня Угорщина офіційно оголосила про вихід з переговорів про міграційний пакт ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram