ГоловнаСуспільствоЖиття

Олександр Кольченко отримав триденне побачення з матір'ю

У готелі російської колонії їм виділили окрему кімнату.

Олександр Кольченко отримав триденне побачення з матір'ю
Фото: www.radiosvoboda.org/Антон Наумлюк

Мати українського політв'язня Олександра Кольченка, незаконно утримуваного в Росії, отримала дозвіл на побачення з сином і прибула до Челябінська. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на регіональний громадський наглядовий комітет.

Матері Кольченка дозволили побути з сином три доби.

"Мама хоче тільки одного, щоб її сина випустили на свободу. Можливо, це може бути обмін на російських ув'язнених в українських тюрмах", - повідомили в комітеті.

За даними служби виконання покарання, з моменту завершення травневого голодування Кольченко вже набрав колишню вагу - 64 кілограми. Скарг він не висловлював.

"Просив дати можливість продовжувати навчання у вищому навчальному закладі. Донедавна він проходив безкоштовне навчання в Таврійському національному університеті імені В.І. Вернадського. Але навчання було призупинено, оскільки ув'язнений не надав адміністрації колонії договору на новий термін навчання", - пояснили в прес-службі.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 засудив українського режисера Олега Сенцова, затриманого в Криму 2014 року, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили у створенні на території Криму терористичної спільноти. У тій самій справі Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram