ГоловнаСуспільствоВійна

Росія відмовила Кольченку в дистанційному отриманні вищої освіти

Таврійський університет продовжить боротьбу за свого студента.

Росія відмовила Кольченку в дистанційному отриманні вищої освіти
Фото: www.radiosvoboda.org/Антон Наумлюк

Російська Федерація відмовила українському політв'язню Олександру Кольченку дистанційно здобувати освіту.

Про це повідомила перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Фейсбуці.

"Серед політв'язнів Кремля є єдиний студент - Олександр Кольченко, українець, студент географічного факультету Таврійського національного університету. Незважаючи на те, що російське законодавство дозволяє заочну та дистанційну форму навчання, Олександрові відмовили в його фундаментальному праві - на освіту. Мовляв, ТНУ не має акредитації в РФ", - написала вона.

У зв'язку із цим Геращенко має намір звернутися до українських студентських організацій, щоб ті розповіли всьому світу, "що Кремль хапає молодих українців, таємно вивозить їх у свої в'язниці і залишає без права на медицину і освіту".

"Згадайте сьогодні Олександра. Ми повинні посилити спільну зі студентством усього світу боротьбу за його звільнення, - зазначила вона.

Геращенко також підкреслила, що звертатиметься і до українського омбудсмена з проханням відреагувати на це порушення, а також буде просити Міносвіти призначити Кольченкові іменну стипендію.

"А Таврійський університет продовжить боротьбу за свого студента - майбутнього географа, про це розмовляли з ректором", - додала вона.

Нагадаємо, в травні Володимир Казарін, ректор Таврійського національного університету імені Вернадського, що працює в евакуації в Києві, заявив, що вивчає можливість відкриття "школи для політзеків", яких утримують у російських в'язницях. Такий механізм відпрацьовується на прикладі Кольченка, якого відновили серед студентів ТНУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram