ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні необхідно створити відкритий реєстр педофілів, - Крищенко

Відкриті реєстри сексуальних злочинців існують у багатьох країнах світу.

В Україні необхідно створити відкритий реєстр педофілів, - Крищенко
Фото: police.gov.ua

В Україні потрібно скласти і вести відкритий для публіки реєстр педофілів. Про це  заявив начальник департаменту Нацполіції боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Андрій Крищенко. Правоохоронець переконаний, що таким чином можна буде запобігти багатьом злочинам проти дітей.

"Так, я вважаю, що ми повинні ввести в Україні відкритий реєстр педофілів - такий, як у багатьох європейських країнах. За кордоном такі люди ніколи не зможуть влаштуватися на держслужбу, в престижну фірму. Їм можуть навіть відмовити у в'їзді в будь-яку країну", - сказав Крищенко.

Поліція вже зараз перевіряє іноземців з міжнародних відкритих баз, і може відмовити у в'їзді в країну. Конкретної кількості таких випадків правоохоронець не назвав.

Крищенко зазначив, що більш ніж половина випадків торгівлі людьми пов'язана саме з сексуальною експлуатацією. З початку 2018 року поліція виявила 186 фактів торгівлі людьми, де визнані потерпілими 91 жінка, 49 чоловіків, 9 неповнолітніх та 7 малолітніх дітей.

Крищенко навів як приклад ще один випадок, коли зловмисник вербував хлопчиків віком до 16 років, обіцяючи їм великі суми грошей за те, що вони стануть живими донорами для пересадки нирок хворим.

"На щастя, вчасно втрутилися і запобігли п'ятьом трагедіям", - уточнив Крищенко.

Нагадаємо, в липні цього року Дергачівський районний суд Харківської області засудив 45-річного чоловіка, який зґвалтував малолітню дитину, до 12 років позбавлення волі. Також на судовому розгляді знаходиться справа 46-річного чоловіка, колишнього учасника АТО, про розбещення неповнолітніх у літньому таборі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram