ГоловнаСуспільствоПодії

Чоловік, якого затримали в метро Києва з вибухівкою, отримав умовний термін

Обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання провини.

Чоловік, якого затримали в метро Києва з вибухівкою, отримав умовний термін
Фото: https://www.facebook.com/volodymyr.ariev

Суд засудив до 4 років позбавлення волі умовно 28-річного Тараса Гресика, затриманого з вибухівкою на станції метро "Житомирська" в Києві. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на вирок суду.

Підсудний, уродженець Волинської області, в 2015 році перебував у зоні проведення антитерористичної операції на посаді сапера. Приблизно в липні 2015 року, перебуваючи поблизу села Луганське Бахмутського району Донецької області та виконуючи свої посадові обов'язки, він знайшов 3 запали до гранат, 2 електронні детонатори, 1 тротилову шашку вагою приблизно 192,3 г і пластид вагою 260,6 г.

Боєприпаси і вибухівку сапер залишив у себе як трофеї, а потім перевіз до батьків у село Видраниця Волинської області та закопав у сусідньому лісі.

Надалі, 21 березня 2018 року, підсудний викопав вибухівку і боєприпаси і виїхав до Києва. Наступного дня поліція затримала його на станції метро "Житомирська".

18 травня між обвинуваченим і прокурором було укладено угоду про визнання провини.

Гресик у повному обсязі беззастережно визнав свою провину. Суд затвердив угоду і засудив його до 4 років в'язниці, звільнивши від відбування покарання з випробувальним терміном на 3 роки.

У вироку суду не зазначено про мотиви засудженого.

Нагадаємо, на сході України, в зоні бойових дій з 2014 року забруднені вибухонебезпечними предметами і потребують розмінування 16 тис. кв. км території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram