ГоловнаПолітика

З кримського екс-депутата Ганиша суд зняв частину звинувачення

Сторона звинувачення визнала, що Ганиш голосував проти "референдуму".

З кримського екс-депутата Ганиша суд зняв частину звинувачення
Василий Ганыш
Фото: feodosea.com

У Дніпровському районному суді Києва 27 липня на черговому судовому засіданні у справі кримського екс-депутата Василя Ганиша було ухвалено рішення зняти частину звинувачення.

Про це Крим.Реалії розповів адвокат Андрій Руденко.

"У нас було три епізоди: голосування за проведення "референдуму", голосування за конституцію Криму і участь у виборах місцевого самоврядування. Зняли перший епізод. Погодилися зі стороною захисту, що він дійсно голосував проти референдуму", - розповів Руденко.

За його словами, наступне засідання заплановане на 18 вересня.

Василя Ганиша затримали 28 квітня 2015 року під час виїзду з Криму співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Прокуратура АРК звинувачує екс-депутата в тому, що він сприяв підривній діяльності Росії на території Криму і тим самим вчинив держзраду. Кримський політик називає звинувачення необґрунтованими і заявляє, що він був єдиним депутатом, який проголосував проти проведення "референдуму" про приєднання Криму до Росії.

Суд у справі Ганиша почався в серпні 2015 року. У лютому 2017 року, коли до винесення вироку залишалося кілька засідань, Вища рада правосуддя усунула голову суддівської колегії Олександра Федюка. Був обраний новий головуючий у справі, і суд над Ганишем почався заново.

З січня 2016 року Василь Ганиш перебуває під домашнім арештом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram