ГоловнаПолітика

Кличко призначив нового директора в департамент земельних ресурсів КМДА

Петро Оленич провів на держслужбі вже більш ніж 8 років.

Кличко призначив нового директора в департамент земельних ресурсів КМДА
Фото: xpress.sumy.ua

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко призначив Петра Оленича на посаду директора департаменту земельних ресурсів КМДА.

Про це повідомляє прес-служба мерії.

На цій посаді Оленич відповідатиме за управління землями комунальної і державної власності Києва, за проведення земельної реформи, спрямованої на приватизацію земель у межах міста та інші питання.

Згідно з біографічною довідкою, розміщеною на офіційному сайті КМДА, на посаду директора Департаменту з питань реєстрації Петро Оленич був призначений у липні 2018 року за результатами конкурсу. До цього, з березня 2017 року, він займав посаду першого заступника директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

З 2004 року Оленич встиг попрацювати головним фахівцем у Департаменті конституційного права Міністерства юстиції України, менеджером у Департаменті житлової нерухомості компанії "KDD Group N.V.", заступником начальника Київської обласної філії державного підприємства "Центр державного земельного кадастру" та начальником Головного управління держземагентства в Сумській області.

Згідно з декларацією про майно і доходи за 2017 рік, опублікованій на сайті Нацагенства з питань запобігання корупції, Оленич проживає в с. Вишневе з дружиною Іриною Бісик і двома синами.

Згідно з даними декларації, дохід Оленича в 2017 році становив 337 тис. 992 гривні за рахунок заробітної плати. Його дружина в 2017 році отримала 293 тис. 540 гривень доходу (зарплата в Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини - 285,8 тис. гривень, виплати з догляду за дитиною - 7740 гривень). У 2017 році сім'я також задекларувала володіння 100 тис. доларів готівкою (29 тис. - у Оленича і 71 тис. - у його дружини).

Наприкінці січня 2016 року Оленич став власником 4 земельних ділянок по 1500 кв. м. кожна в с. Богданівка, Броварського р-ну. Київської області. Згідно з даними декларації за 2016 рік, ці земельні ділянки дісталися Оленичу в подарунок.

Нагадаємо, Департаментом земельних ресурсів КМДА з вересня 2014-го по липень 2018 року керував Олексій Поліщук. Його було звільнено з формулюванням "за власним бажанням".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram