ГоловнаПолітика

У Києві завершилися заходи УПЦ МП до річниці хрещення України (оновлено)

Хресна хода пройде від Володимирської гірки до Лаври.

У Києві розпочинаються заходи УПЦ МП до 1030-річчя хрещення Київської Русі-України. Як повідомляє кореспондент LB.ua, віряни збираються на Володимирській гірці, де відбудеться молебень.

Голова Нацполіції Андрій Крищенко, який перебуває на Володимирській гірці, в коментарі LB.ua заявив, що "на цей момент ситуація спокійна і повністю контролюється правоохоронними органами".

Фото: Анна Стешенко

Після завершення молебню віряни Московського патріархату підуть хресною ходою до Києво-Печерської Лаври. Там відбудуться нічні чування.

Уранці в суботу на площі перед Успенським собором митрополит Онуфрій проведе божественну літургію.

Оновлення 14:12. Під час хресної ходи до Києво-Печерської лаври бійці Нацгвардії затримали двох чоловіків. Причини затримання правоохоронці не озвучили. Загалом обстановка спокійна.

Фото: Макс Требухов

Оновлення 15:57. Хода тривала близько 2 годин і завершилася о 15:40.

Будь-яких порушень громадського порядку не зафіксовано. Безпеку хресної ходи забезпечували близько 5 тис. правоохоронців.

Оновлення 17.50. Українська православна церква Московського патріархату заявила про участь 250 тис. осіб у святкових заходах на Володимирській гірці і в Лаврі. "За нашими підрахунками взяли участь 250 тисяч осіб. Це більше, ніж минулого року, і візуально це було відчутно, тому що, хоча вулиці Києва широкі, не могли вмістити всіх", - заявив представник церкви Антоній.

Водночас оцінки столичної поліції істотно відрізняються: заступник голови Нацполіції Сергій Яровий повідомив, що у хресній ході взяли участь близько 20 тис. осіб.

Нагадаємо, у зв'язку з масовими заходами до річниці хрещення Київської Русі в Києві впродовж трьох днів перекриті центральні вулиці. Нацгвардію переведено на посилений режим несення служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram