ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція зі стріляниною затримала п'яного водія вантажівки в Хмельницькій області

Чоловік опирався і відмовився пройти тест на алкоголь.

Поліція зі стріляниною затримала п'яного водія вантажівки в Хмельницькій області
Фото: npu.gov.ua

У райцентрі Теофіполь Хмельницької області ввечері 29 липня правоохоронці застосували табельну зброю, щоб зупинити вантажівку з п'яним водієм.

Про це повідомляють на сайті місцевої поліції.

Близько опівночі патрульні помітили на одній з вулиць великогабаритну вантажівку DAF, що рухалася по всій проїжджій частині і створювала загрозу іншим учасникам дорожнього руху.

"Поліцейські неодноразово озвучували водієві вимогу зупинитися і попереджали про застосування табельної зброї, але чоловік вимоги правоохоронців проігнорував і лише додав швидкості. Тоді патрульні зробили кілька пострілів по колесах. Але навіть після зупинки транспортного засобу водій продовжив чинити активний опір", - йдеться в повідомленні.

У результаті на водія, 47-річного жителя міста Самбір, було складено чотири адміністративні протоколи: за ч. 1 ст. 130 (керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння), ст. 122-2 (невиконання вимог про зупинку), ч. 4 ст. 122 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило створення аварійної ситуації) та ч. 1 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії).

Фото: npu.gov.ua

Після затримання чоловік відмовився проходити на місці тест на алкоголь. Для експертизи його доставили в районну лікарню.

Нагадаємо, раніше в Хмельницькій області патрульні зупинили водія екскаватора, у якого в крові було 2,16 проміле алкоголю і тряслися руки.

На цей момент за водіння в стані алкогольного сп'яніння передбачається штраф у розмірі 10,2 тис. грн і позбавлення прав на 1 рік, а водія, якого двічі протягом 5 років адміністративно карали за керування транспортними засобами в стані сп'яніння, штрафують на 40,2 тис. грн і позбавляють права керування транспортними засобами на 10 років.

Верховна Рада збирається посилити покарання для п'яних водіїв до 10 років в'язниці замість штрафу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram