ГоловнаСвіт

Пучдемон має намір продовжити боротьбу за незалежність Каталонії

Екс-президент Каталонії повернувся з Німеччини в Бельгію.

Пучдемон має намір продовжити боротьбу за незалежність Каталонії
Фото: EPA/UPG

Екс-глава іспанського регіону Каталонія Карлес Пучлемон у суботу, 28 липня, прибув з Німеччини до столиці Бельгії. Про це повідомив його адвокат Тіль Дункель (Till Dunckel). Незабаром після приїзду в Брюссель Пучдемон дав прес-конференцію, на якій заявив, що продовжить боротьбу за незалежність Каталонії, передає Німецька хвиля. "Моя подорож триватиме доти, доки не будуть звільнені або не повернуться з вигнання всі політв'язні й каталонці не зможуть реалізувати своє право не самовизначення без загрози насильства", - цитує екс-главу Каталонії агентство dpa.

Карлес Пучдемон пообіцяв також "вирушити в найдальші куточки нашого континенту, щоб захищати законні вимоги каталонців".

Нагадаємо, Пучдемон утік до Бельгії після референдуму про незалежність 1 жовтня 2017 року, щоб уникнути арешту. Пізніше він приїхав до Німеччини, де його взяли під варту за запитом Іспанії.

19 липня Верховний суд у Мадриді відкликав міжнародний ордер на арешт 55-річного каталонського політика і відмовився від наміру домогтися в Німеччини його видачі. Суд обґрунтував свої дії рішенням німецьких органів юстиції допустити екстрадицію Пучдемона в Іспанію лише за звинуваченням у розтраті державних коштів, а не в заколоті.

Верховний земельний суд німецької федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн скасував постанову про екстрадицію Пучдемона, справу офіційно закрито.

В Іспанії щодо Пучдемона, як і раніше, діє ордер на арешт.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram