ГоловнаСуспільствоПодії

Кияни вийшли на протест у зв'язку зі смертю Ірини Ноздровської, перепало начальнику поліції

Дмитро Ценов розповів учасникам акції про перебіг слідства.

У вівторок близько 12:00 у центрі Києва біля облуправління Національної поліції розпочався мітинг з вимогою розслідувати смерть юристки Ірини Ноздровської. За оцінкою кореспондента LB.ua, біля будівлі поліції зібралися близько 200 осіб.

До протестувальників вийшов начальник главку Дмитро Ценов. Він повідомив, що поліція вже провела близько 50 допитів, досліджують записи відеокамер.

"Так, на жаль, ми вчора знайшли тіло Ірини. На сьогодні після огляду місця події тіло було направлено на проведення судово-медичної експертизи з метою встановлення характеру тілесних ушкоджень, причини смерті потерпілої і проведення низки оперативних заходів. Ми відпрацювали більш ніж 20 камер, які стоять на шляху руху Ірини з місця роботи до будинку. Крім того, на сьогодні сформовано потужну групу, оперативний підрозділ повністю піднято по тривозі. Зараз на території, де ми знайшли тіло, проводять додатковий огляд, додаткові заходи для отримання інформації", - повідомив поліцейський.

Під час виступу учасників мітингу один з учасників протесту вдарив Ценова, почалася бійка. Ситуація незабаром заспокоїлася, поліцейський залишився на місці і продовжив спілкуватися.

Нагадаємо, Ноздровська вела справу про загибель своєї рідної сестри Світлани Сапатинської. Вона загинула в ДТП 30 вересня 2015 року. За кермом авто був Дмитро Россошанський. За словами Ноздровської, під час аварії він був під дією наркотиків. Його дядько на той час займав посаду голови Вишгородського райсуду, що допомогло вбивці уникнути покарання. Весь цей час Ноздровська домагалася справедливості. В травні 2017 року Россошанському дали сім років позбавлення волі. Суд встановив, що водій бачив пішохода, проте не гальмував і не намагався уникнути зіткнення. І замість того, щоб викликати "швидку", взявся телефонувати батькові для консультацій. Тому суд оголосив вирок - сім років за ґратами з восьми можливих.

Підсудний подав на апеляцію. Суд відбувся 27 грудня. Адвокат намагався оскаржити вирок і підвести свого клієнта під амністію, використовуючи порушення, допущені судом першої інстанції, але в підсумку справу відправили на новий розгляд до першої інстанції. Підсудному обрали запобіжний захід - 60 діб. Через день після суду Ірина Ноздровська зникла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram