ГоловнаСуспільствоОсвіта

Сьогодні ВНЗ опублікують списки абітурієнтів, рекомендованих до зарахування на бюджет

Остаточні списки студентів будуть опубліковані після подачі оригіналів документів.

Сьогодні ВНЗ опублікують списки абітурієнтів, рекомендованих до зарахування на бюджет
Фото: Макс Требухов

Українські абітурієнти сьогодні, 1 серпня, отримають рекомендацію про зарахування на бюджет до університетів. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки.

Інформація про зарахування з'явиться в електронних кабінетах абітурієнтів. У тих, кого рекомендують на бюджетне навчання, в електронному кабінеті навпроти однієї із заяв з'явиться статус "Рекомендовано до зарахування". Таким абітурієнтам необхідно буде до 18:00 6 серпня подати оригінали документів в обраний вуз. Після подачі документів статус в електронному кабінеті зміниться на "Включено до наказу" - це означає, що абітурієнт зарахований на бюджетну форму навчання.

Якщо абітурієнт вчасно не подасть документи, його рекомендація на бюджет анулюється, а статус в електронному кабінеті зміниться на "Виключено зі списку рекомендованих".

У тих, хто не отримає 1 серпня рекомендацію на бюджет, навпаки, в усіх заявах залишиться статус "Допущений до конкурсу". Такі абітурієнти автоматично беруть участь у конкурсі на контрактні місця.

Через тиждень, 7 серпня, відбудеться переведення на вакантні бюджетні місця і на місця за рахунок цільових пільгових державних кредитів. Таких абітурієнтів повинні зарахувати до 18 серпня.

Тож вступна кампанія для бакалаврів, магістрів і молодших спеціалістів добігає кінця. У той самий час зарахування студентів у коледжі та професійно-технічні училища може тривати до кінця серпня.

Нагадаємо, цього року система широкого конкурсу передбачає, що бюджетні місця отримують не конкретні вузи, а абітурієнти з кращими балами. Це означає, що вищий навчальний заклад може як отримати максимальний обсяг місць держзамовлення, передбачений документом, так і не отримати жодного бюджетного місця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram