ГоловнаПолітика

Спецоперація із затримання екс-податківців вдалася завдяки Насірову, - Матіос

Відсторонений голова ДФС дав важливі свідчення.

Спецоперація із затримання екс-податківців вдалася завдяки Насірову, - Матіос
Фото: 24tv.ua

Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров дав важливі свідчення, які дозволили затримати екс-керівників податкових інспекцій часів Віктора Януковича.

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає ТСН.

За його словами, без свідчень Насірова не вдалося б провести масштабну антикорупційну спецоперацію.

На запитання журналістів про те, чи сприятиме це пом'якшенню позиції прокуратури у справі Насірова, Матіос відповідати відмовився.

"Емоцій у мене немає. Є втома. Операція почалася о шостій ранку - від Трускавця до Маріуполя. Цю операцію нам не вдалося б зробити, якби нам не допомагав голова фіскальної служби Роман Насіров. Тому що розібралися в надрах податкової тільки завдяки його старанням. Я не соромлюся сказати, що це людина, яка в цьому сегменті зробила все для того, щоб розкрити всі ці податкові майданчики і допомогти нам зібрати докази причетності і жінок, і чоловіків. А ці люди не останні в державі, це "царі" і "боги" періоду режиму Януковича", - зазначив головний військовий прокурор.

Нагадаємо, сьогодні по всій Україні пройшли затримання верхівки колишнього Міністерства доходів і зборів. У спецоперації задіяли 1700 поліцейських і 500 військових прокурорів, вони провели 454 обшуки в 15 областях.

До 11:30 за київським часом затримали 23 підозрюваних. Їх будуть доставляти літаками до Києва, де в аеропорту "Жуляни" їм зачитають підозру. З аеропорту їх відправлятимуть у Печерський районний суд Києва для обрання запобіжного заходу.

Сам Насіров перебуває під домашнім арештом - суд продовжив йому запобіжний захід до 26 червня. Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам нардепа Олександра Онищенка і заподіяння збитків державі на 2 млрд гривень. НАБУ планує завершити розслідування проти Насірова до червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram