ГоловнаПолітика

Екс-начальнику податкової в Святошинському районі Києва визначено заставу в ₴1 млн

Прокурор вимагав арешту з правом застави.

Екс-начальнику податкової в Святошинському районі Києва визначено заставу в ₴1 млн
Фото: Depositphotos/JanPietruszka

Печерський районний суд Києва визначив екс-начальнику ДПІ у Святошинському районі м.Києва ДПС Юрію Мостіпану запобіжний захід у вигляді застави в сумі 1 млн грн, повідомляє Цензор.НЕТ.

Підозрюваний повинен внести гроші протягом 5 днів. У разі порушення підозрюваним процесуальних зобов'язань сума застави буде стягнена державою.

Прокурор Євген Яціно заявив, що рішенням суду не задоволений, оскільки вимагав арешту з правом застави. Юрій Мостіпан є чинним співробітником центрального офісу ДФС - начальником відділу спецперевірок.

Раніше під заставу ₴15 млн без взяття під варту суд відпустив екс-голову луганської податкової Олександра Антіпова.

Колишнього начальника Державної податкової інспекції Подільського району м.Києва Олексія Ярошенка відпущено під особисте зобов'язання.

Екс-голові податкової у Полтавській області Володимиру Задорожному суд ухвалив надіти електронний браслет з можливістю внесення застави в розмірі 12 млн гривень.

Як повідомлялося, департамент захисту економіки Національної поліції і військова прокуратура провели по всій Україні спецоперацію із затримання верхівки колишнього Міністерства доходів і зборів.  Під час обшуків в 15 обласних управліннях колишнього Міндоходів були затримані 23 людини.

Нагадаємо, Міндоходів існувало в Україні в 2012-2014 роках. Його очолював Олександр Клименко, який нині переховується від правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram