ГоловнаСуспільствоЖиття

У ДФС пообіцяли максимально прискорені процедури митного контролю з перших днів безвізу

На веб-порталі ДФС розміщено перелік дозволених і заборонених для переміщення товарів.

У ДФС пообіцяли максимально прискорені процедури митного контролю з перших днів безвізу
Фото: Макс Левин

З перших днів дії Угоди про безвізовий режим у всіх пунктах пропуску будуть максимально наближені процедури проходження митного контролю для громадян.

Про це заявив в. о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан під час робочої поїздки Президента України Петра Порошенка до Волинської області, повідомляє прес-служба ДФС.

"Ми розуміємо всю відповідальність, яка лягає на працівників митниці, оскільки вже зараз наші колеги прикордонники прогнозують збільшення пасажиропотоку в перші дні безвізового режиму на 30 відсотків. Для уникнення черг та незручностей для подорожуючих вже впроваджується низка заходів на митницях і пунктах пропуску", - сказав Продан.

За його словами, такі події, як введення безвізового режиму з країнами Євросоюзу, тільки стимулюють митницю до розвитку, впровадження інноваційних технологій та переводу сервісів в онлайн-режим.

"Відповідність сучасним вимогам Європейського Союзу, централізований моніторинг і оперативний контроль у режимі реального часу, неможливість впливу людського фактора - це ті основні складові для митниці майбутнього. Фінальний результат, до якого ми йдемо, - це збільшення товарообігу та прискорення пасажиропотоку, зручні та прозорі процедури для бізнесу і громадян, прискорення і оптимізація митних процедур", - наголосив Продан.

Відзначається, що на веб-порталі ДФС розміщено перелік дозволених і заборонених для переміщення товарів.

Раніше повідомлялося, що в перший день безвізу прикордонники чергуватимуть у посиленому складі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram