ГоловнаПолітика

У Білорусі затримали трьох українців, які приїхали на теологічний семінар

Це львів'янин Леонід Номерчук, Ашот Саркісян із Хмельницького і Владислав Єрмолов з Миколаєва.

У Білорусі затримали трьох українців, які приїхали на теологічний семінар
Фото: telegraf.by

У Мінську міліція затримала трьох громадян України - християнських проповідників, які приїхали в Білорусь на теологічний семінар.

Про це повідомляє Білоруський Партизан з посиланням на білоруського політика Алеся Логвінця, який перебував у Центрі ізоляції правопорушників і був звільнений 2 квітня.

Теологічний семінар на тему "Таємниця прощення гріхів і народження згори", організований "Місією "Блага вість", мав пройти з 21 по 24 березня за участю пастора з Південної Кореї, а також гостей з України. Без пояснення причин договір про оренду з боку СОЦ "Олімп" було розірвано.

22 березня неподалік від площі Якуба Колоса трьох громадян України - проповідників, які мали взяти участь у семінарі, зупинила міліція за перехід вулиці у недозволеному місці і згодом оштрафувала. Однак штрафом для них справа не обмежилася. На українців склали протоколи за дрібне хуліганство. За правопорушення, якого вони не скоювали, гості білоруської столиці отримали по 15 діб адміністративного арешту.

За словами Олеся Логвинця, зв'язатися з посольством України в Білорусі затриманим дозволили тільки за допомогою листа. Чи дійшов цей лист до адресата і чи взагалі його відправлено - невідомо. 2 квітня посольство не змогло прокоментувати "Білоруському Партизану" інформацію про затриманих.

Видання повідомляє дані затриманих українців. Це Леонід Номерчук зі Львова, Ашот Саркісян, 1970 р.н., з Хмельницького і Владислав Єрмолов, 1986 р.н., з Миколаєва.

Також Алесь Логвинець зіткнувся на прогулянці у дворику ізолятора з двома "дивними", як сказав політик, молодими хлопцями з України, які були вдягнені в тюремні роби, оскільки їхній одяг вилучили для експертизи на предмет контакту з вибуховими речовинами.

Як повідомляли, раніше до 15 діб арешту в Мінську засудили українця Руслана Терещенка, який брав участь у протестах 25 березня у День Волі. Згодом стало відомо, що за участь у масових протестах у День Волі в Білорусі затримали трьох громадян України.

28 березня білоруський суд прийняв рішення депортувати двох громадян України, затриманих на мітингу в Мінську 25 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram