ГоловнаПолітика

Єфремова затримали

Колишньому "регіоналу" інкримінують сепаратизм

Єфремова затримали
Фото: Макс Требухов

У суботу вранці затримали одного з колишніх лідерів Партії регіонів Олександра Єфремова.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"За підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України затримано екс-керівника фракції ПР гр. Єфремова", - написав він у фейсбуці.

Прес-секретар Луценка Лариса Сарган уточнює, що Єфремова затримали в аеропорту Києва з квитком до Відня.

На початку червня колишній депутат Верховної Ради Володимир Ландік заявив, що екс-регіонал Олександр Єфремов і комуніст Спиридон Кілінкаров причетні до появи терористичної організації "ЛНР". Наступного дня з'явилася інформація, що Ландік добровільно дав свідчення про це в Генеральній прокуратурі.

Нагадаємо, наприкінці березня Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти Єфремова, відкрите за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі (стаття 161 Кримінального кодексу). При цьому Єфремов також проходить у справі про ухвалення "диктаторських законів" 16 січня 2014 року (статті 364 і 366 Кримінального кодексу).

Єфремова вже затримували 14 лютого 2015 року у справі про "диктаторські закони", але через кілька днів він вийшов на свободу під заставу.

60-річний Єфремов був нардепом трьох скликань з 2006-го до кінця 2014 року. З кінця 2012 року очолював фракцію ПР, входив до регламентного комітету Верховної Ради. Раніше був депутатом Луганської обласної ради, ще раніше - сім років очолював Луганську обласну державну адміністрацію, а до цього ще рік був заступником голови ЛОДА.

З листопада 2005 року очолював луганський обласний осередок Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram