ГоловнаПолітика

Онищенко заявив, що перебуває у Великобританії

Нардеп має намір захищати свої права в лондонському суді.

Онищенко заявив, що перебуває у Великобританії

Депутат Верховної Ради Олександр Онищенко заявив, що зараз він перебуває у столиці Великобританії Лондоні.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, саме тут він має намір захищати свої права в суді.

"По-перше, я офіційно перебуваю в Лондоні. На абсолютно законних підставах і в рамках абсолютно законного вільного пересування. Саме тут за безпосередньої участі авторитетної міжнародної юридичної кампанії я готовий проходити всі належні юридичні процедури в рамках доказу власної невинуватості в будь-чому", - написав він. Онищенко також підтвердив, що певний час перебував на території Росії.

"У Росії ж я дійсно був - про що і повідомив відкрито в соціальних мережах. Це була абсолютно особиста і коротка поїздка, ніяк не пов'язана з якимись політичними чи економічними спорами", - зазначив Онищенко.

Він також заявив, що не втікав з України, а вирішив "провести кілька перекладних сесій у Європі з представниками різних юрисдикцій".

"Буквально в найближчі години моя юридична група відправить у відповідні слідчі органи України офіційні листи із зазначенням мого абсолютно легального місця фактичного і юридичного перебування. А також спеціально вкаже в листі, що я готовий брати участь у будь-яких слідчих діях, але тільки через британську юрисдикцію", - додав нардеп.

Нагадаємо, Онищенкові закидають заподіяння збитків державі в розмірі 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який видобували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

Онищенко зараз перебуває за кордоном. До оголошення йому про підозру він офіційно проходить у справі як свідок.

5 липня Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенка. 28 липня Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала повідомлення про підозру захисту Онищенка та його родичам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram