ГоловнаПолітика

СБУ викрила телеком-оператора в наданні мережі "Лугакому"

Вилучено 320 тис. доларів, мільйон гривень і п'ять кілограмів золота.

СБУ викрила телеком-оператора в наданні мережі "Лугакому"
Фото: ru.focus.lv

Керівники одного з операторів телекомунікацій надали магістральні канали зв'язку "міністерству зв'язку "ЛНР". Ними користувався мобільний оператор "ЛНР" "Лугаком".

Як повідомляють на сайті Служби безпеки України, правоохоронці задокументували передачу приватній особі у безоплатне користування сегмента мережі оператора, яка залишилася на окупованій території Луганської області.

"За "збігом обставин" ця людина виявилася керівником незаконного оператора стільникового зв'язку терористів "Луганські комунікації". Саме "Лугаком" використовував волоконно-оптичні лінії зв'язку для власних потреб. Співробітники спецслужби встановили, що управління сегментом мережі в "ЛНР" здійснювалося з техмайданчика українського оператора", - сказано в повідомленні.

Під час обшуків в офісах оператора в Києві та Харкові і за місцем проживання топ-менеджерів правоохоронці виявили оригінали договорів, що підтверджують домовленості керівництва української телекомунікаційної компанії з представниками незаконного оператора стільникового зв'язку "Лугаком". У них, зокрема, прописано зобов'язання про безперебійне функціонування мережевого обладнання та охорони технічних приміщень. У зловмисників також вилучено понад 320 тисяч доларів, один мільйон гривень і більш ніж п'ять кілограмів золота в злитках.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram