ГоловнаПолітика

Депутати попросили Луценка перевірити інформацію про елітну нерухомість цивільної дружини Шокіна

На початку 2015-го цивільна дружина Шокіна лікар Оксана Гриневич купила будинок у Празі.

Народні депутати Єгор Соболєв і Семен Семенченко просять генерального прокурора Юрія Луценка перевірити інформацію про елітну нерухомість цивільної дружини екс-генпрокурора Віктора Шокіна.

Депутатське звернення Соболєв опублікував на своїй сторінці в Facebook.

"Просимо перевірити зазначену в журналістському розслідуванні інформацію і, за наявності підстав, внести викладені відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань у порядку статті 214 Кримінально-процесуального кодексу", - йдеться у зверненні, зареєстрованому 29 липня.

Нагадаємо, журналісти програми "Схеми" з'ясували, що на початку 2015 року цивільна дружина Віктора Шокіна лікар Оксана Гриневич, на той момент уже два роки перебуваючи в декреті, придбала маєток в елітному районі Праги в Чехії. Сам Віктор Шокін у той час був заступником генерального прокурора Віталія Яреми і готувався очолити Генпрокуратуру.

Журналісти програми зверталися по коментарі та писали повідомлення Оксані Гриневич і Віктора Шокіна, однак ті не відповіли.

Віктора Шокіна було призначено на посаду заступника генпрокурора в червні 2014 року. З лютого 2015-го по квітень 2016 року він був генеральним прокурором України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram