ГоловнаПолітика

Суд повернув Києву приміщення в будинку біля ЦУМу вартістю 9,8 млн гривень

Місто продало понад 1000 кв. метрів і не отримало за них грошей.

Суд повернув Києву приміщення в будинку біля ЦУМу вартістю 9,8 млн гривень
Фото: goodvin.info

Господарський суд Києва повернув у комунальну власність приміщення в центрі столиці, на розі вулиць Хрещатик і Хмельницького, вартість яких становить 9,8 млн гривень.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Згідно з даними судового реєстру, прокуратура з лютого 2015 року розслідує кримінальне провадження про розтрату комунального майна київськими чиновниками. Досудове розслідування встановило, що в 2007-2010 роках посадові особи Київської міськради та КМДА завдали бюджету міста збитків на суму понад 255 млн гривень, продаючи майно територіальної громади за заниженою вартістю.

У рамках справи було встановлено, зокрема, що Київ не отримав гроші за спірні приміщення на вулиці Хмельницького, 3-А, загальною площею 1231,50 кв. м. Їх було продано Головним управлінням комунальної власності Києва 15 липня 2010 року акціонерному товариству "Світанок", але оплата від цієї фірми в бюджет не потрапила.

Також прокуратура виявила низку порушень під час приватизації.

Передпродажна оцінка показала, що вартість цих приміщень становить 9,84 млн гривень, але Головне управління комунальної власності вирішило продавати їх за 6,89 млн гривень. Оголошення про аукціон було в газеті "Дивіденди-Інформ" - неналежному друкованому виданні, як зазначає прокуратура.

Це звузило коло потенційних покупців, і на конкурс надійшла тільки одна заявка з ціновою пропозицією - від ВАТ "Світанок". Воно запропонувало стартову ціну і виграло аукціон. Компанія відправила гроші головному управлінню, але через місяць отримала їх назад як помилково перераховані в зв'язку з відсутністю договору купівлі-продажу в управлінні.

Суд погодився з доводами прокуратури й ухвалив рішення розірвати цю угоду.

Будинок на Хмельницького, 3-А, розташований через дорогу від ЦУМу, у дворі будинку під літерою "Б".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram