ГоловнаПолітика

ГПУ оголосить підозру Єфремову за трьома статтями

Колишньому регіоналу інкримінують сприяння терористичній організації "ЛНР"

Генеральна прокуратура оголосить підозру колишньому лідеру фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександру Єфремову за трьома статтями.

Про це на брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко.

Єфремов підозрюється у скоєнні низки кримінальних правопорушень, а саме: у заволодінні майном "Луганськвугілля" шляхом зловживання службовим становищем (ст.191), у вчиненні дій з метою зміни меж України, що призвело до загибелі людей (ст. 110), у сприянні "ЛНР" (ст.258-3).

Підозру буде оголошено протягом 24 годин, заявив Луценко.

Луценко підкреслив, що статті, за якими проходить Єфремов, не передбачають можливості застави або домашнього арешту.

Нагадаємо, Єфремова затримали вранці 30 липня. Він збирався вилетіти до Відня, але був знятий з літака в аеропорту "Бориспіль". "Підставою для затримання стала наявність обґрунтованих підозр вважати, що з його боку можлива втеча з метою ухилення від кримінальної відповідальності", - заявив Луценко на брифінгу.

Генеральний прокурор повідомив, що близько тижня тому слідчі отримали прямі свідчення про роль Єфремова в появі "ЛНР". Ймовірно, колишній регіонал дізнався про це, і тому спробував полетіти з України.

61-річний Єфремов був нардепом трьох скликань з 2006-го до кінця 2014 року. З кінця 2012 року очолював фракцію ПР, входив до регламентного комітету Верховної Ради. Раніше був депутатом Луганської обласної ради, ще раніше - сім років очолював Луганську обласну державну адміністрацію, а до цього ще рік був заступником голови ЛОДА.

З листопада 2005 року очолював луганський обласний осередок Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram