ГоловнаПолітика

Нардеп Сотник відмовилася від послуг помічника, який вирішив захищати Єфремова

Депутат не змогла переконати адвоката не захищати людину, яка "є сепаратистом і зрадником".

Нардеп Сотник відмовилася від послуг помічника, який вирішив захищати Єфремова
Елена Сотник
Фото: Макс Требухов

Депутатка від "Самопомочі" Олена Сотник відмовилася від послуг свого помічника-юриста, який погодився стати адвокатом затриманого нещодавно колишнього керівника Партії регіонів Олександра Єфремова.

Про це Сотник повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Змушена поділитися прикрою для мене ситуацією. Мій позаштатний помічник, професійний юрист, один з кращих адвокатів країни у кримінальних справах, з яким я працювала 12 років, разом з іншими адвокатами погодився захищати Єфремова. Я не змогла переконати Євгена не брати цей гріх на душу і не захищати людину, яка, на моє переконання, є сепаратистом і зрадником. Солодко Євген перестав бути моїм помічником", - написала вона.

Нагадаємо, Єфремова затримали в суботу на борту літака "Австрійських авіаліній". Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство має прямі докази ролі Єфремова в організації "ЛНР".

ГПУ підозрює колишнього голову ПР у заволодінні шляхом зловживання службовим становищем майном підприємства "Луганськвугілля" (ч. 5 ст. 191 КК України), у вчиненні умисних дій з метою зміни територіальних кордонів України, що призвели до смерті людей і інших тяжких наслідків (ч . 3 ст. 110 КК України), а також в організаційному й іншому сприянні створенню терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Зазначені статті не передбачають вихід підозрюваного під заставу чи інші форми поручительства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram