ГоловнаПолітика

Закарпатська ОДА подала в суд на Мукачівську міськраду

Справа стосується продажу земельної ділянки міського автовокзалу.

Закарпатська ОДА подала в суд на Мукачівську міськраду
Фото: zakarpattya.net.ua

Закарпатська облдержадміністрація подала в суд адміністративний позов на Мукачівську міську раду про визнання незаконним і скасування рішення про продаж земельної ділянки автовокзалу.

Про це повідомляють на сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

23 червня міськрада дозволила продаж ділянки загальною площею 1,6984 га території Мукачівського автовокзалу за ціною 582 гривні за квадратний метр.

"Земля передана з комунальної в приватну власність з грубим порушенням законодавства. Адже ділянки державної або комунальної власності, у тому числі з розташованими на них об'єктами нерухомого майна, підлягають продажу окремими лотами на земельних торгах", - ідеться в позові.

Також зазначено, що покупець не має підстав на викуп землі саме в такій конфігурації - з дорогами і землями загального користування, а питання передачі землі не було узгоджено з земельною комісією міськради, яка не рекомендувала приймати відповідне рішення через очевидні порушення. При цьому в рішенні міськради є розбіжності: відсутність арифметичного пояснення загальної вартості земельної ділянки (експертної та договірної).

Також Закарпатська ОДА подала позов на Великоберезнянську райраду, яка 22 червня визнала незадовільною роботу Ужанського національного природного парку.

"Великоберезнянська районна рада не наділена повноваженнями надавати оцінку роботи національних природних парків, які входять у сферу управління Міністерства екології та природних ресурсів. Тому рішення райради було прийнято з перевищенням повноважень і грубими порушеннями законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про охорону навколишнього природного середовища" та "Про природно-заповідний фонд України", - йдеться в позові.

Нагадаємо, в березні Москаль попросив Верховну Раду розглянути питання про дострокове припинення повноважень Мукачівської міськради, через відмову місцевої влади фінансувати профтехучилища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram