ГоловнаПолітика

Суд обере Єфремову запобіжний захід у вівторок

Звинувачення вимагатиме арешту екс лідера Партії регіонів.

Суд обере Єфремову запобіжний захід у вівторок
Александр Ефремов
Фото: Макс Левин

У вівторок, 2 серпня, в Печерському суді Києва відбудеться судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Олександру Єфремову.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Засідання розпочнеться о 10:00 в приміщенні суду за адресою Хрещатик, 42-а. За інформацією видання, представники обвинувачення мають намір вимагати заарештувати Єфремова на два місяці. Засідання проходитиме під посиленим наглядом поліції.

У соціальних мережах уже почалася підготовка до безстрокової акції з метою надання громадського тиску на суд і взяття Єфремова під варту. Активісти закликають усіх вийти до будівлі суду і поширюють новини з хештегом #StopЄфрємов#StopSeparatizm#стоп_сепаратизм.

Нагадаємо, колишній голова парламентської фракції Партії регіонів у Верховній раді VII скликання Єфремов був затриманий у суботу на борту літака "Австрійських авіаліній".

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство має прямі докази щодо ролі Єфремова в організації "ЛНР". ГПУ підозрює колишнього голову ПР у заволодінні шляхом зловживання службовим становищем майном підприємства "Луганськвугілля" (ч. 5 ст. 191 КК України), вчиненні умисних дій із метою зміни територіальних кордонів України, що призвело до смерті людей і інших тяжких наслідків (ч . 3 ст. 110 КК України), а також у скоєнні організаційного й іншого сприяння створенню терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Зазначені статті не передбачають вихід підозрюваного під заставу або інші форми поручительства.

За версією слідства, дізнавшись про що ведеться розслідування, Єфремов вирішив покинути країну і втекти до Відня, де проживає його син.

Єфремова вже затримували 14 лютого 2015 року у справі про "диктаторські закони", але через кілька днів він вийшов на свободу під заставу.

Наприкінці березня ГПУ закрила кримінальне провадження проти Єфремова, відкрите за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі (стаття 161 Кримінального кодексу). При цьому Єфремов також проходить у справі про ухвалення "диктаторських законів" 16 січня 2014 (статті 364 і 366 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram