ГоловнаПолітика

Матіос пообіцяв нові звинувачення проти нардепів до 1 вересня

До 15 серпня буде оприлюднено інформацію про результати слідства щодо вбивства адвоката Грабовського.

Матіос пообіцяв нові звинувачення проти нардепів до 1 вересня
Фото: 24tv.ua

Заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що до 1 вересня Головна військова прокуратура передасть до суду справи щодо корупціонерів з оточення Віктора Януковича.

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV.

"Я не можу озвучувати зараз список обвинувачених у справі Сергія Курченка. Нам доручили, і ми це зробимо. До 1 вересня цей список збільшиться в кілька разів. І, повірте мені, там будуть доволі дивні прізвища", - сказав Матіос.

Головний військовий прокурор запевнив, що тоді Верховній Раді доведеться розглядати справи про скасування депутатської недоторканності.

Також Матіос запевнив, що вбивство адвоката Юрія Грабовського розкрито і до 15 серпня буде оприлюднено інформацію про результати слідства.

"У понеділок, 1 серпня, ми передамо матеріали адвокатам і двом підозрюваним для ознайомлення і передачі обвинувального акта до суду. Я обіцяв надати суспільству повну картину причин, наслідків, замовників цього злочину. У силу об'єктивних причин це затягнулося", - сказав Матіос.

Нагадаємо, адвоката російського спецназівця Олександра Александрова Юрія Грабовського викрали в Одесі. Людина, причетна до його викрадення, виїхала до Єгипту і від імені адвоката завантажувала фото і робила записи від його імені в соцмережі.

25 березня тіло адвоката знайшли в покинутому колишньому колгоспному саду за 27 км від Жашкова на Черкащині. Місце поховання вказав один із двох затриманих за підозрою в його викраденні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram