ГоловнаЕкономікаДержава

Україна планує експортувати електроенергію та вугілля у країни Європи, - Герус

"Але ми вже повинні готуватися до нового опалювального сезону і необхідно контролювати кількість вугілля на складах".

Україна планує експортувати електроенергію та вугілля у країни Європи, - Герус
Фото: facebook.com/andriy.gerus

Оскільки в Україні є профіцит вугілля й електроенергії, тому розглядають питання їх експорту в Європу.

Про це на брифінгу повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики Андрій Герус, передає "Медіацентр Україна – Укрінформ".

"Ми від’єдналися від спільної системи з росією і білорусією і приєдналися до Європейської енергетичної мережі. Це складний процес, але для України він пройшов майже непомітно. Це свідчить про те, що наша енергетика була достатньо незалежною. В Україні є профіцит електроенергії на сьогодні. Тому, у планах експортувати електроенергію у країни Європи. Однак, якщо у нас буде дефіцит  - ми зможемо експортувати електроенергію для себе", - сказав Герус.

Він зазначив, що на складах в Україні накопичилося і вугілля. Тому "наразі навіть маємо ініціативи експортувати вугілля до країн ЄС". 

"Але ми вже повинні готуватися до нового опалювального сезону і необхідно контролювати кількість вугілля на складах", - зауважив голова парламентського комітету.

Нагадаємо, в березні цього року завершилося обʼєднання української та європейської енергосистем. Україна стала членом "енергетичного Євросоюзу".

За інформацією ЗМІ, через санкції РФ Великобританія готова вперше за 30 років відкрити вугільну шахту. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram