ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін закрив морпорти Бердянська, Маріуполя, Скадовська та Херсона до деокупанції

Прийняття такого рішення обумовлене неможливістю здійснювати обслуговування суден і пасажирів, забезпечувати належний рівень безпеки судноплавства.

Кабмін закрив морпорти Бердянська, Маріуполя, Скадовська та Херсона до деокупанції
Фото: ВМС ЗС України

Через війну Росії проти України Міністерство інфраструктури видало наказ про закриття Бердянського, Маріупольського, Херсонського та Скадовського морських торгових портів до відновлення контролю за ними.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Кабінету Міністрів України.

"У зв'язку з повномасштабною війною, яку Російська Федерація розв'язала 24 лютого 2022 року і веде проти України та українського народу з порушенням норм міжнародного права, завдаючи ракетних ударів по всій території України та вчиняючи злочини проти суспільства, Міністерством інфраструктури України видано наказ від 28 квітня 2022 м. № 256, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2022 року під № 470/37806 "Про закриття морських портів". Згідно з наказом, з дня його офіційного опублікування морські порти Бердянськ, Маріуполь, Скадовськ, Херсон закриті до відновлення контролю над зазначеними морськими портами" , - йдеться в ньому.

Вказується, що прийняття такого рішення обумовлене неможливістю здійснювати обслуговування суден і пасажирів, забезпечувати належний рівень безпеки судноплавства та охорону навколишнього середовища під час ведення Росією в цих регіонах воєнних дій, що несуть загрозу життю та здоров'ю людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram