ГоловнаЕкономікаФінанси

Шмигаль: Уряд веде переговори з торговельними мережами щодо цін на продукти

Один з ключових учасників ринку запевнив,що не планує піднімати ціни на певні категорії продуктів.

Шмигаль: Уряд веде переговори з торговельними мережами щодо цін на продукти
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що представники Кабінету Міністрів ведуть переговори з торговельними мережами, щоб збалансувати ціни на продукти.

Про це він заявив на засіданні уряду в середу, передає "Укрінформ".

"Щодо деяких груп товарів є дійсно обґрунтоване зростання цін через зменшення пропозиції і сезонний фактор. Це стосується інших ключових груп товарів, які продають у наших торгових мережах. Тому ми ведемо діалог із ритейлерами, із торговими мережами", - сказав Шмигаль.

Він також зазначив, що наразі один з ключових учасників ринку запевнив, що не планує піднімати ціни на певні категорії продуктів харчування, товарів першої необхідності. Шмигаль назвав це "першим результатом співпраці профільного міністра з представниками бізнесу".

Нагадаємо, раніше Шмигаль заявив, що вважає, що прискорення інфляції в Україні пояснюється об'єктивними чинниками, проте є також спроби монопольної змови та маніпуляцій на ринку. Він наголосив, що уряд до кінця березня очікує стабілізації цін на продукти і бензин.

Споживчі ціни в лютому 2021 року зросли на 7,5% (рік до року) порівняно з 6,1% попереднього місяця. Найбільше порівняно з попереднім місяцем подорожчала олія (на 7,6%), овочі (на 6,3%) та цукор (на 5,5%). Паливо та мастила виросли в ціні на 7,3%, тоді як природний газ подешевшав на 6,6%.

З 5 березня Національний банк уперше за два з половиною роки підвищив облікову ставку. Це пояснювалося прискоренням інфляції, яка перевищила прогноз НБУ, та підвищеними інфляційними очікуваннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram