ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін перенаправив 61,5 млн грн для онкохворих на ремонт доріг на Львівщині (оновлено)

У Кабміні пояснили, що перерозподіл коштів дозволить реалізувати незавершений проект щодо діагностики онкологічних захворювань у 2021-му.

Кабмін перенаправив 61,5 млн грн для онкохворих на ремонт доріг на Львівщині (оновлено)
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет міністрів України перенаправив 61,5 млн грн з проекту "Удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань в Україні" на ремонт доріг у Львівській області.

Про це повідомляє антикорупційний сайт "Наші Гроші" з посиланням на відповідне розпорядження Кабінету міністрів від 21 жовтня.

Згідно з документом, всього за бюджетною програмою перерозподілили 104,7 млн грн.

Так, Державне агентство автомобільних доріг України на ремонт доріг загального користування у Львівській області отримає60% від цієї суми. Ще 33,2 млн грн пішло Міністерству освіти і науки - зокрема на реставрацію головного корпусу ЛНУ ім. Івана Франка, а 10 млн - Міністерству енергетики на розвиток потужностей Новокостянтинівської шахти.

Окрім цього, уряд узаконив перерозподіл загального бюджету, наданого "Укравтодору". Із 70 млн грн, виділених на будівництво траси М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ, 65,77 млн піде на осучаснення сполучення Київ-Суми-Харків (у межах Чернігівської та Сумської областей), а 4,22 млн - також на розвиток доріг у Львівській області.

Оновлення. В уряді заявили, що перерозподіл коштів, передбачених МОЗ за програмою по удосконаленню молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, дозволить реалізувати незавершений проєкт у наступному році.

"Рішення Міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проектів щодо перерозподілу коштів для проекту "Удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань в Україні" дозволяє забезпечити його повну реалізацію у наступному році", - повідомила пресслужба Кабінету міністрів.

Згідно із повідомленням, уряд підтримав рішення Комісії щодо перерозподілу коштів з необхідністю передбачення цих коштів для завершення даного проекту у 2021 році.

З цією метою Мінекономіки внесено постанову, яка забезпечить виконання цього рішення у наступному році. Рішення про перерозподіл буде погоджено бюджетним комітетом.

"Додатково зазначимо, що рішення Комісії про перерозподіл було прийнято на підставі моніторингу реалізації проекту у 2020 році (сума використаних коштів за 8 місяців поточного року становить 0,4%) і неможливості реалізації цього проекту у 2020 році", - повідомили в Кабміні.

"Усі рішення щодо перерозподілу коштів приймаються Міжвідомчою комісією з питань державних інвестиційних проектів, яка складається  з 8 членів уряду та 17 народних депутатів членів Комітету ВРУ з питань бюджету. Останнє засідання Комісії відбулося 29 вересня 2020 року", - додали в пресслужбі.

Нагадаємо, 35 млрд із 66 млрд гривень Фонду боротьби з COVID-19, згідно з рішенням Кабміну, заплановано використати для реконструкції, ремонту й утримання автомобільних доріг. 27 жовтня у Мінфіні повідомили, що на будівництво і ремонт доріг використано 47% з виділених 35 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram