ГоловнаЕкономікаДержава

Відсторонений керівник Одеської митниці залишається на посаді заступника

Рішення про відсторонення його здивувало.

Відсторонений керівник Одеської митниці залишається на посаді заступника
Фото: facebook.com

Відсторонений від посади виконуючого обов’язки керівника Одеської митниці Денис Пудрик залишається на митниці на посаді заступника керівника. Про це він заявив в інтерв’ю інформаційному агентству РБК-Україна.

"Звільнили - це дуже гучно сказано. Просто наказ про покладання обов'язків втратив чинність. Наступного дня ще стосовно шістьох вийшов аналогічний наказ, але написали чомусь тільки про мене", - заявив він.

При цьому Пудрик зауважив, що рішення про відсторонення його здивувало, зважаючи на показники роботи Одеської митниці.

"Серпневий показник адміністрованих митних надходжень склав 3,7 млрд грн, перевищивши на 1,1 млрд грн надходження серпня минулого року. Цей показник став найбільшим місячним показником і відсотком виконання у 2020 році. У вересні нами теж було забезпечено виконання планового показника на понад 3,8 млрд грн митних платежів. Сумарно за ІІІ квартал поточного року ми перевищили надходження попереднього кварталу на 2,5 млрд грн", - наголосив Пудрик.

Крім того, він додав, що в жовтні, за попередніми прогнозами, в разі збереження нинішньої динаміки до держбюджету теж має бути перераховано 3,7-3,8 млрд грн, що відповідає надходженням жовтня минулого року. Надходження цих місяців на Одеській митниці, за його словами, є найбільшими за 2019-2020 роки.

При цьому Пудрик зауважив, що співробітники Координаційно-моніторингової митниці всі ці два місяці слідкували за діяльністю його підрозділу, в тому числі за митною вартістю, і жодних питань не виникало.

"Численні селекторні наради, моніторинг, контроль і перевірки нічого не виявили. Таке прискіпливе ставлення до Одеської митниці з боку центрального апарату мені досі не зрозуміле", - резюмував митник.

Нагадаємо, 21 жовтня Державна митна служба звільнила виконуючого обов'язки начальника Одеської митниці Дениса Пудрика, який обіймав посаду рівно два місяці.

22 жовтня Кабінет Міністрів змінив і виконуючого обов'язки голови Державної митної служби. Замість Андрія Павловського виконувати обов'язки керівника Держмитниці тепер буде Євген Єнтіс. Це вже четвертий керівник митниці за рік.

Пудрик у березні 2020 року отримав рішення суду про поновлення на посаді. З 2019 року до березня 2020 року був в.о. проректора Національної академії Фіскальної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram