ГоловнаЕкономікаБізнес

Ціна нафти Brent вперше з лютого 2002 року опустилася нижче ніж $20 за барель

Травневі ф'ючерси на WTI зросли, але ще залишаються в негативній зоні.

Ціна нафти Brent вперше з лютого 2002 року опустилася нижче ніж $20 за барель
Фото: biz.liga.net

Ф'ючерси на нафту Brent на торгах 21 квітня опустилися нижче ніж $20 за барель уперше з лютого 2002 року. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Вартість червневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 12:12 КЧ становить $19,65 за барель, що на $5,92 (23,15%) нижче від ціни на закриття попередньої сесії", – уточнили в агентстві.

Травневі ф'ючерси на нафту марки WTI залишаються в негативній зоні. На електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі ф'ючерс на той час подорожчав на $34,42 (91,47%) – до мінус $3,21 за барель.

На думку аналітиків Citi, якщо ситуація зі зберіганням нафти буде погіршуватися у світі швидше, ціни на Brent підуть вниз за WTI.

Нагадаємо, що Brent – марка нафти, яку видобувають в Північному морі. Ціна цієї нафти з 1971 року є основою для ціноутворення приблизно 40% всіх світових сортів нафти.

WTI або West Texas Intermediate – марка нафти, яка видобувається в штаті Техас.

Увечері 20 квітня ціна на нафту марки WTI на момент закінчення торгів впала до мінус 37 доларів за барель. Травневий контракт став негативним, червневий контракт усе ще торгувався вище за 20 доларів за барель. Світовий орієнтир – нафта Brent – торгувалася вище за 25 доларів за барель.

16 березня ціна нафти північноморської марки Brent впала нижче ніж 30 доларів за барель уперше з лютого 2016 року.

30 березня російська нафта Urals подешевшала до рівня 1999 року. Вартість бареля склала $16,2 на умовах поставки CIF (порт Роттердам). Це найнижчий рівень із червня 1999 року, так дешево російська нафта в цьому столітті ще не коштувала.

Після заяви президента США Дональда Трампа про його очікуваннях скорочення видобутку нафти Саудівською Аравією та Росією різко зросла ціна на деякі марки нафти. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram