ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" залучив інвестора на виснажені родовища

"Expert Petroleum" зобов'язалася вкласти мільярд гривень в зростання видобутку.

"Нафтогаз" залучив інвестора на виснажені родовища
Фото: naftogaz.com

Група "Нафтогаз" залучила компанію "Expert Petroleum" для збільшення видобутку газу на виснажених родовищах у Західній Україні.

Про це йдеться на сайті компанії.

Expert Petroleum зобов'язалася інвестувати за перші п'ять років співпраці приблизно 1 млрд грн (перерахунок $30 млн за прогнозним курсом) в інтенсифікацію, буріння свердловин і розвиток газової інфраструктури. У майбутньому можливі додаткові інвестиції.

"Нафтогаз" розраховує, що це дозволить отримати додатково принаймні 300 млн куб. м газу на 13-ти малих родовищах у Західній Україні протягом п'яти років.

"Укладена угода передбачає найбільші іноземні інвестиції в газовидобуток України за останні 5 років. Вони підуть на розвиток тих невеликих і виснажених родовищ, на які в "Нафтогазу" немає достатніх власних ресурсів в умовах значного падіння цін на енергоресурси. Замість очікуваного падіння видобутку на цих ділянках ми отримаємо зростання", – заявив директор з трансформації "Нафтогазу" Отто Ватерландер.

За його словами, це важлива подія не тільки в газовій галузі, а й у всій українській економіці.

"Expert Petroleum", яка входить у холдингову групу GMS, має досвід проєктів зі збільшення видобутку в Румунії та Угорщині. Підприємство управляє видобутком на 25 виснажених родовищах, оперує 1200 свердловинами, і щодня видобуває 8,5 тис. барелів нафтового еквівалента на день. Має штат орієнтовно 1000 осіб.

Контракт між "Expert Petroleum" і "Укргазвидобуванням" укладено на 15 років із можливістю продовження ще на 10 років.

Нагадаємо, що видобуток природного газу в Україні у 2019 році знизився на 1% до 20,658 млрд кубометрів.

У січні 2020 року "Укргазвидобування" заявило, що її п'ять найбільших родовищ виснажені більш ніж на 80 %.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram